Dobrý den, v roce 2022 u nás také byla DoPP a také žádné zálohy na daň nebyly. Tak jsem přihlášku ani nedělala a tím pádem jsem ani žádné vyúčtování nedělala. Přiznám se, že jsem od začátku věděla, že moje "teorie" o tom, že nevznikla-li povinnost srážet a odvádět zálohy a následně tedy ve Vyúčtování vykazovat samé nuly, nemusí být správná.
Nicméně asi tři týdny po podání přiznání k dani z př. PO se mi ozvala paní z F.ú. a ptala se na Vyúčtování v návaznosti na mzdové náklady vykázané v příloze přiznání. Vysvětlila jsem jí svoji "teorii" a ona zase tu svoji. Přihlášku prý dělat nemám, stačí poslat Vyúčtování. A podáním vyúčtování se prý k dani s.r.o. přihlásí.
Když se povívám do DIS, tak tam daň vidím., i když nemá žádný pohyb.
Píši jen svoji zkušenost, rozhodně nikomu neradím, ať takto postupuje, můj byl špatně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kde teď hned zjistíte, kolik letos zaplatíte na dani z nemovitých věcí?
Chystá se zásadní změna u dálničních známek. Týká se doby platnosti
Klempířův návrh na zrušení poplatků je takový paskvil, že překonává i Jurečku u dohod
Transparentní odměňování: Novela zákoníku práce zavede povinné mzdové systémy
Tisíce lidí dostanou dopis od berňáku. Důvodem je oblíbená sleva na dani
Vyšší rodičovský příspěvek má háček. Nepolepší si všichni
11. 1. 2024 11:06
Dobry den, minuly rok jsme meli zamestnane pouze brigadniky na DPP na par mesicu, vsichni meli podepsane ruzove prohlaseni a vydelek meli do 10000, takze se neplatilo ZP, SP a ani zadna dan po odecteni slev. Bohuzel ale nasi nevedomosti jsme az nyni zjistili, ze abychom mohli brigadniky na DPP mit, musime se hlasit i k zaloh. dani na FU. Bohuzel jsme to ale zjistili az nyni. Da se nekde online zjistit podle DIC, zda jsme k te zaloh. dani registrovani? Muj hlavni dotaz zni, muzeme se nahlasit na FU nyni? Bude to nejaky problem? Jde to i takto zpetne? Je nejaka sankce? Nebo po dohode s pani na FU by to mohlo byt jeste v poradku? Ma s tim nekdo prosim zkusenost nebo nejaky vlastni nazor na to? Moc prosim za rady, chceme mit vse spravne tak jak ma byt. A prosim jeste, do kdy mame podavat prehled brigadniku nebo kolik formularu je s tim spojeno? Moc dekuji.