Dobrý den, v roce 2022 u nás také byla DoPP a také žádné zálohy na daň nebyly. Tak jsem přihlášku ani nedělala a tím pádem jsem ani žádné vyúčtování nedělala. Přiznám se, že jsem od začátku věděla, že moje "teorie" o tom, že nevznikla-li povinnost srážet a odvádět zálohy a následně tedy ve Vyúčtování vykazovat samé nuly, nemusí být správná.
Nicméně asi tři týdny po podání přiznání k dani z př. PO se mi ozvala paní z F.ú. a ptala se na Vyúčtování v návaznosti na mzdové náklady vykázané v příloze přiznání. Vysvětlila jsem jí svoji "teorii" a ona zase tu svoji. Přihlášku prý dělat nemám, stačí poslat Vyúčtování. A podáním vyúčtování se prý k dani s.r.o. přihlásí.
Když se povívám do DIS, tak tam daň vidím., i když nemá žádný pohyb.
Píši jen svoji zkušenost, rozhodně nikomu neradím, ať takto postupuje, můj byl špatně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
11. 1. 2024 11:06
Dobry den, minuly rok jsme meli zamestnane pouze brigadniky na DPP na par mesicu, vsichni meli podepsane ruzove prohlaseni a vydelek meli do 10000, takze se neplatilo ZP, SP a ani zadna dan po odecteni slev. Bohuzel ale nasi nevedomosti jsme az nyni zjistili, ze abychom mohli brigadniky na DPP mit, musime se hlasit i k zaloh. dani na FU. Bohuzel jsme to ale zjistili az nyni. Da se nekde online zjistit podle DIC, zda jsme k te zaloh. dani registrovani? Muj hlavni dotaz zni, muzeme se nahlasit na FU nyni? Bude to nejaky problem? Jde to i takto zpetne? Je nejaka sankce? Nebo po dohode s pani na FU by to mohlo byt jeste v poradku? Ma s tim nekdo prosim zkusenost nebo nejaky vlastni nazor na to? Moc prosim za rady, chceme mit vse spravne tak jak ma byt. A prosim jeste, do kdy mame podavat prehled brigadniku nebo kolik formularu je s tim spojeno? Moc dekuji.