do r.50 date vsechny osvobozene plneni dke par 51 ktera uskutecnujete.pronajmy, financi činnost atd. vsechna prijata plneni k osvobozenym najmum jsou bez naroku na odpocet, pokud prijde fakrura v rezimu, zdanite na r.10 a nedelate odpocet na r.43. koeficient na to he vzorecek a jinak kdyz nemate vypocet z údajů loňského roku, protože lonskyvse pouziva pro pristi rok, stanovíte kvalifikovaným.odhadem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 1. 2024 22:37
Dobrý den, mám dotaz a chtěla bych poprosit o radu. Převzala jsem účetnictví a minulá účetní vůbec neřešila žádné krácení ani stanovení koeficientu vzhledem k tomu, že uskutečňujeme zdanitelná plnění dle §56 - (nájem pro FO a neplátce ) bez DPH. K tomu máme příjmy i z jiné činnosti. Nikdy jsem se s koeficientem nesetkala a nevím kde začít. Čeho se chytit jak stanovit výši koeficientu a co si pohlídat. Nemáte nějakou radu - nebo odkaz na školení, kde bych se zorientovala? Vůbec nevím co napsat např. do ř. 51, zda pokud budu mít např. opravy budovy s přenesenou daní, která se nebude týkat pronajímaných prostor bez daně- mám nárok na odpočet? Pokud se to bude týkat místností s 0% tak bez nároku a pokud to bude společné tak budu krátit koeficientem, tedy až ho budu mít stanovený...děkuji za každou radu.