Operativní leasing

• 22. 1. 2024 18:31

Dobrý den, firma s.r.o. si pořídila auto na operativní leasing. Zaplatila akontaci a následně ji každý měsíc chodí faktura na měsíční pronájem. Jedná se mi o tu akontaci - mám ji časově rozlišit, nebo na jaký účet ji zaúčtovat? Předem děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 1. 2024 20:14

vladík

A je to opravdu akontace= platba předem na kupní cenu auta?... Ta nedává u operativního leasingu smysl, protože to auto nebude vaše, je to spíše pronájem než finanční leasing a tak ho budete po skončení vracet LS. Ve smlouvě byste to měli mít uvedeno, pokud je to jen první zvýšená splátka "nájemného" tak byste ho měli časově rozlišit na dobu leasingu.

• 22. 1. 2024 20:28

Mika

Ano, je to opravdu operativní leasing. Akontace ve výši 55%. Proto mi to přijde divné, že tam ta akontace je. Následně financování a služby posílají každý měsíc ve faktuře. Ve VTP není s.r.o. vůbec uvedena.

• 22. 1. 2024 20:31

Mika

Ano, je to opravdu operativní leasing. Akontace ve výši 55%. Proto mi to přijde divné, že tam ta akontace je. Následně financování a služby posílají každý měsíc ve faktuře. Ve VTP není s.r.o. vůbec uvedena.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).