Nevěřím, že by účetní program uvedl nižší částku na potvrzení o zdanitelných příjmech než je na výplatnici. Problém vidím spíše v tom, co jste na výplatnici sčítala. Vy víte, která částka je na výplatnici zdanitelný příjem? Pokud jste během roku například měla nemoc, tak hrubý příjem z výplatního lístku není celý zdanitelným příjmem. A to je jen příklad.
Dobrý den, já Vás prosím o radu a vy řešíte můj zdravotní stav. Snad pět let jsem nebyla nemocná, DP si zpracovávám snad 15 let a vždy bylo všechno v pořádku, ochopitelně,.že té výmluvě nevěřím, ale jde mi o to, jak mám postupovat. Nejsem debil, sčítala jsem jen částky "záloha na daň", to jen, že vloni nás převzala Babišova firma!
Dobrý den, já Vás prosím o radu a vy řešíte můj zdravotní stav. Snad pět let jsem nebyla nemocná, DP si zpracovávám snad 15 let a vždy bylo všechno v pořádku, ochopitelně,.že té výmluvě nevěřím, ale jde mi o to, jak mám postupovat. Nejsem debil, sčítala jsem jen částky "záloha na daň", to jen, že vloni nás převzala Babišova firma! Jde mi o to zda mám na FÚ s daňovým přiznáním poslat i ty výplatní lístky?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
28. 1. 2024 21:38
Dobrý den, zpracovávám si sama DPFO, protože mám nějaké příjmy ještě z pronájmu a tak jsem si od zaměstnavatele vyžádala potvrzení o zdanitelných příjmech. Byla jsem docela překvapená, když na dokumentu je částka asi o dvacet tisíc nižší, než součet z výplatnic za jednotlivé měsíce. Účetní mi řekla, že takhle to účetní program počítá a že s tím nic nenadělá. Mám právo na získání výplatnic s pravdivými údaji? Odvádí firma státu skutečně částky uvedené na výplatním lístku a nebo odvod s tím není provázaný?
Děkuji za zprávu, Jindra