DPFO a osvobozený příjem z prodeje nemovitosti

• 29. 1. 2024 7:40

Dobrý den, ráda bych se zeptala zda se jedná o osvobozený prodej nemovitosti i když daný pozemek vlastnili sourozenci?
    Známí chce ode mě zpracovat DPFO, kde v daném roce prodával se sourozenci pozemek, který měli na 1/3. Daný pozemek vlastnili déle jak 5 let (je zděděný ještě po rodičích - takže ho měli více jak 20 let). A mě zajímá, zda příjem z prodeje bude osvobozený i když pozemek vlastnil na 1/3 (a tím pádem i ti sourozenci budou mít příjem osvobozený)?

Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 1. 2024 9:08

vladík

Pokud to chápu správně, zdědili společně pozemek, společně ho prodávají ? Proč si myslíte,že by ho neměli mít osvobozený ? Když chcete dělat daňová přiznání, tak byste to měla vědět.

• 29. 1. 2024 9:15

Andrea

Chápete to správně. Osvobozením si nejsem jistá jen z toho důvodu, že pozemek vlastnili 3 osoby, jestli v tom není nějaký problém v rámci toho osvobození. Jinak časový test je splněn, takže podmínka pro osvobození je, jen těmi vlastníky si nejsem jistá, tak proto mám takový dotaz. Je tedy jedno kolik lidí vlastní pozemek při prodeji, jen aby byla splněna podmínka pro osvobození?

• 29. 1. 2024 10:06

tosnadnenimozny

proč chtějí od vás přiznání, když tomu vůbec nerozumíte?
      co když mají nějaké další příjmy, podléhající dani?
      víte vůbec jaké příjmy se zdaňují?
      když vás bolí zub, řeknete sousedce, aby vám ho spravila?

• 29. 1. 2024 10:17

Andrea

Prosím Vás, já se neptám na další příjmy. V mém dotazu nejsou další příjmy zmiňovány, takže s tím pomoc nepotřebuji, jde mi pouze o tento příjem.

Jsem velmi ráda, že tady najdu pomoc. Opravdu v našem národě se raději kritizuje, než aby se pomáhalo! DĚKUJI VŠEM za odpovědi, vidím, že tady mi nejspíš nikdo nepomůže.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).