Dobrý den, paní Jasná asi píše ale o průměrném výdělku pro odhlášku na OSSZ. Tam se to pak přepočítává na čistý výdělek. Vy ale asi myslíte hodinový hrubý, je to tak? My máme DPP vždy nově od 2.1., nenavazují z předchozího roku, takže si teď taky lámu hlavu, jestli dát jen hodinovou sazbu, nebo se nějak přepočítávat s tím, že by asi měli nějaké příplatky, kdyby pracovali předchozí čtvrtletí. Respektive je někteří opravdu měli, ale to byla jiná dohoda, u některých navíc DPČ...
Dobrý den, ano máte pravdu, bylo mi divné, proč počítat čistý příjem. U náš bohužel dva pracovali již 1.1. ve svátek. Takže navazující DPP. Včera jsem našla nějakou diskuzi na toto téma na facebooku, ale moc moudrá z toho nejsem. Našla jsem, že budu počítat pravděpodobný, jelikož neodpracovali 21 dnů, ale jak ho spočítat, to vlastně nevim, když neznám úvazek. Možná pracovat s tím, jak napsala výše paní Jasná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
5. 2. 2024 10:37
Dobrý den, prosím o radu. S novým čtvrtletím musím spočítat průměrný výdělek pro dohodáře kvůli příplatkům za víkendy. Má uzavřenou dohodu na celý rok, max. 300 hod s hodinovkou 150,- Pracuje nárazově, každý měsíc jinak. Udělám výpočet tak, že sečtu jeho příjmy za říjen-prosinec a vydělím skutečně odpracovanými hodinami? Nebo budu počítat pravděpodobný, jelikož neodpracoval za toto období 21 dní? Děkuji