Ukončení PPM, dovolená, rodičovská dovolená

• 5. 2. 2024 12:47

Dobrý den,
    prosím o kontrolu
    zaměstnankyně nastoupila PPM 24.8.2023, porod 1.10.2023.
    Osmihodinová pracovní doba.
    PPM končí 7.3.2024 zažádá si dovolenou, zbylo 109h z r.2023 a za rok 2024 vznikl nárok na 31h.
    Čerpání dovolené od 8.3.-3.4. proplatí se 2 svátky velikonoční, ale ještě zbydou 4 h rodičovská dovolená se počítá na půl dny?
    Pak by byla řádná dovolená do 4.4. 4h a začne i rodičovská dovolená.
    Mám to takto v pořádku?
    Moc děkuji za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 2. 2024 21:32

Barbucha

Teď jsem žádala o RD a prý špatně. Pracovnice z ÚP mi změnila termín RD tak, že musí být hned následující den po PPM. Dovolenou mám mít vyplacenou taky od prvního dne RD. Tím pádem budu mít dva příjmy v jeden měsíc.

• 5. 2. 2024 22:07

TM

To je nesmysl. Z ÚP tedy dostává rodičovský příspěvek (RP), nikoliv RD, ale to chápu, že se plete. Určitě nemusí být hned po PPM, datum nástupu si můžete zvolit jaké chcete. Rodičovskou dovolenou u zaměstnavatele budete mít až po vyčerpání řádné dovolené. A tam se dovolená opravdu dává ihned po PPM. A s rodičovským příspěvkem to v podstatě nesouvisí, až na souvislost se zdravotním pojištěním.

• 5. 2. 2024 22:09

TM

Správnost hodin jsem nepočítala, jinak ano. Svátky se proplatí, to dovolenou čerpat nemůže. A může mít v jeden den dovolenou a pak i RD. Aspoň doufám, dělala jsem to takto nedávno.

• 6. 2. 2024 17:10

Líba

Já bych letošní dovolenou přepočítala. Dny na MD + čerpaná dovolená + 2 svátky, to dá určitě aspoň 12 týdnů, takže se započítá i 20 týdnů RD.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).