Stále nepíšete jak jste přesně zaúčtovala a uplatnila, tak tedy:
pokud jste dala do nákladů 123,97 Kč ( např. 518) a uplatnila DPH jen 26,03 Kč, tak pokud můžete ještě účtovat v prosinci, celý rozdíl dát do nákladů ( normálně k původnímu nákl.účtu), neuplatnila jste víc, tak to není problém. Uplatnit DPH není povinnost, ale je to možnost uplatnit. Pokud už máte uzavřený prosinec, tak v lednu rozdíl nedaňově, je to malá částka, nic to neudělá ani s daní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 2. 2024 8:30
Dobrý den, v prosinci jsem chybně zaúčtovala přijatou fakturu. Místo 150 Kč + DPH 21% jsem zaúčtovala částku 150 Kč vč. DPH. Zjistila jsem to nyní na základě doručené upomínky. Jak to mohu napravit, abych nemusela podávat dodatečné DPH kvůli částce 31,50 Kč vč.DPH? Samozřejmě se nadřízenému přiznám, je možnost na základě "zápisu" zaúčtovat letos pouze ten rozdíl? Nebo raději zaúčtovat do 1/2024 nedaňově? Děkuji