Pokud má pracovní poměr, nemá učiněné prohlášení poplatníka daně a je příjem nižší než 4 001, je srážková daň, program vám to spočítal správně. Pokud vás v příštím roce požádá o provedení RZD, nesmíte mu srážkovou daň započítat. Pokud by ji chtěl mít započítanou (někdy to je výhodnější), musel by si zaměstnanec podat daňové přiznání.
No nevím, když jsem zpracovávala mzdy za leden a prohlášení nebylo podepsáno, pak je to vyřešeno správně, ne? Nebudu přece opravovat zpětně. Myslím, že když podepíše třeba v únoru, pak bude od února zálohová daň se slevou. Kdyby podepsal např. v březnu před zpracováním mezd za únor, bude také zálohová se slevou, mám pravdu, paní Jasná?
Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
8. 2. 2024 11:29
Dobrý den,
posílám rychlý dotaz, poprosím Vás o odpověď. Zaměstnanec nemá na leden podepsané Prohlášení, byl nemocný a v lednu odpracoval jen 3 dny, hrubá mzda Kč 3 096,-. Program mi vypočítal srážkovou daň, nikoliv zálohovou. To se mi moc nezdá, je to dobře? Jestli ano, jak s tou daní naložím při ročním zúčtování?
Děkuji moc za info!