Re: Vyúčt.dan.zaměst
budete vykazovat za všechny zaměstnance povinnosti srazit a odvést, to,že někteří si podají potom sami přiznání k daním a jiným budete dělat roční vyúčtování je druhořadé....v přiznání či ročním vyúčtování mají zaměstnanci možnost uplatňovat různé další odpočty např.životní pojištění,úroky z hypotečních úvěrů atd....
Re: Vyúčt.dan.zaměst
Ano. K vyúčtování daní sražených zaměstnancům existují 2 formuláře. Jeden je pro přehled sražených a odvedených zálohových daní (tzn. součet všech zálohových daní za určitý měsíc) a druhý formulář je přehled srážkových daní (tzn. součet srážkových daní za určitý měsíc). Tyto přehledy podáváte na FÚ.
To, že některým zaměstnancům budete dělat zúčtování a někteří si budou podávat přiznání sami, s tím nesouvisí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
2. 1. 2006 16:05
Dobrý den,
máme dva zaměstnance nejde o HPP, jeden dostane Potvrzení o zdan.příjmech a podá si sám DP, ale jeden si podepíše prohlášení a já podám Vyúčtování DzP FO ze záv. činn., ale nerozumím jak v tom vyúčtování, když to podávám za firmu, musím tam uvést všechny zálohy, které byly na daň odvedeny(?), nebo jen ty, které byly odvedeny za zaměstnance s prohlášením? Ten druhý si přece podá DP sám, já tomu nějak nerozumím. Děkuji za reakce