Ještě mě napadá jedna věc, pokud hodnota odečtů nebude 20.000 Kč, tak nemusí daňové přiznání podávat vůbec a může požádat ještě teď o roční zúčtování u zaměstnavatele? Pokud bude nad 20.000 Kč, třeba 25.000 Kč tak tam uvede jen 5.000 Kč? Nebo do příjmů 25.000 Kč a do výdajů 20.000 Kč (těch osvobozených)? Zatím mi nedonesl všechny podklady, tak úplně nevím, jaká tam bude částka.
Omlouvám se, asi se ptám blbě, ale pustila jsem se do toho poprvé, a teď narážím na to, že vlastně úplně nevím, co s tím, aby to bylo dobře.
Moc děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Klempířův návrh na zrušení koncesionářských poplatků je paskvil, upozorňují úřady
Tuzemské cestovní náhrady se mimořádně zvýší, týká se to však jen vozidel na naftu
V Praze lze erotické letáky rozdávat jen u skládky. Darling Cabaret to zkoušel obejít
Návrh novely zákoníku práce mění pravidla náboru uchazečů o zaměstnání
Zaměstnanecké benefity v JMHZ: Jak je správně vykazovat?
Nárok na důchod může ovlivnit i evidence na úřadu práce. Rozhodují tato pravidla
11. 3. 2024 11:10
Dobrý den, prosím o radu/kontrolu...zaměstnanec zrušil životní pojištění, musí ho tedy 10 let zpětně dodanit.
3 roky byl u nás, z toho jsem mu jenom 1 rok v ročním zúčtování ŽP uplatňovala, 1x si dělal DP sám, tam také uplatňoval a 1x rok nic. Zbývajících 7 let byl zaměstnán u organizace, která už není. Samozřejmě netuší, jestli tam ŽP uplatňoval nebo ne. Radím mu tedy těch 7 let raději dodanit (od pojišťovny částky má).
Do daň. přiznání to patří na ř. 40 a 207 a 208 do ost. příjmů podle § 10, jen si nejsem jistá v tabulce dva - zda je to F - jiné ostatní příjmy a co napsat do kolonky Kód (P,S,Z,N)
Děkuji moc za radu