Hlavní navigace

Daňové přiznání z příjmu

  • 27. 3. 2024 16:17

    Dobrý den, jdu do důchodu 31.5.2024, ale vždy jsem si dělala sama daně a odevzdávala je do 31.3. každého roku.
    Budu daně za letošek /když končím 31.5./ odevzdávat taky až příští rok do 31.3.? Musím odchod do důchodu někde hlásit? Ale možná budu mít občas brigádu. Děkuji

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 3. 2024 18:32

      Líba

      Jdete do důchodu znamená, že jste požádala ČSSZ o vyměření důchodu od tohoto data nebo že jste v zaměstnání podala výpověď a budete 31.5. končit? Pokud bude vyplácení důchodu předcházet ukončení zaměstnání, tak hlásíte zaměstnavateli a ten nahlásí ZP. Na OSSZ by se hlásilo jen v případě, že důchod nebudete pobírat od ČSSZ. Pokud půjdete do důchodu po ukončení pracovního poměru, nahlásíte na své ZP sama.

      Daňové přiznání se podává za kalendářní rok, takže ho podáte po skončení roku a zahrnete tam veškeré své příjmy

    • 2. 4. 2024 11:54

      Dana

      Předpokládám, že podnikáte a k tomu směruje Váš dotaz. Pokud tedy podnikáte, je potřeba skutečně podat přiznání do 31.3. dalšího roku, bez ohledu na to, že jdete do důchodu, nehledě na to, že budete mít třeba další příjmy. Nevím, jaké příjmy jste měla, zda ze živnostenského podnikání, zda máte živnostenský list a budete živnost rušit, je prostě více okolností, které jsou pro zodpovězení Vašeho dotazu důležité. Ale základní odpověď je přiznání do 31.3. každého roku, což je základní termín, kromě dalších možností.

    • 3. 4. 2024 14:54

      Líba

      Tazatelka necítí potřebu nám svůj dotaz vysvětlit, i když docela by mne zajímalo, jak to myslela.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).