Děkuji za odpověď, napsala jsem to tak, jak to mám v PS - místo výkonu - pravidelné pracoviště v Pardubicích (pobočka firmy) a nepravidelné pracoviště v Hradci Králové (sídlo firmy, kde jsou také zaměstnanci).
Chápu to tedy tak, když bude po mě chtít zaměstnavatel, abych 2 - 3x jezdila do Hradce (jako nepravidelné pracoviště), tak s tím nemusím souhlasit a nic mi nehrozí? Mám ještě 5 leté dítě....děkuji, Ivana P.
A proč by nemohli? S místem výkonu práce v Hradci jste souhlasila.
Péče o pětileté dítě by vás chránila ve vztahu k pracovním cestám, ale tady se o pracovní cestu nejedná. Můžete požádat o kratší pracovní dobu nebo vhodnou úpravu PD, zaměstnavatel by byl povinen takové žádosti vyhovět, nebrání-li tomu vážně provozní důvody.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
17. 4. 2024 9:06
Dobrý den, prosím pěkně o radu....mám v PS místo výkonu: Pravidelné pracoviště Pardubice a nepravidelné pracoviště Hradec Králové....já žiji a tedy i pracuji v Pardubicích., teď jsem ve výpovědní lhůtě a zaměstnavatel chce, abych 2- 3x jezdila do Hradce Králového....má prosím na to právo? Moc Děkuji Ivana P.