Doporučuji neřídit se dojmy, ale zákonnou úpravou.
Asi nevíte, že má v době DPN povinnost zdržovat se v místě pobytu, které coby pojištěnec oznámil ošetřujícímu lékaři a dodržovat dobu a režim povolených vycházek. Pokud jste ho nezastihli v místě pobytu, tedy v místě, které ošetřujícímu lékaři nenahlásil, nic to neznamená a tato vaše návštěva byla zbytečná.
Zaměstnanec v době DPN telefon zvedat nemusí, stejně tak nemusí odpovídat na SMS. Naopak vy ho nemáte v době DPN co rušit.
No a úřednice ze sociálky? Ubohost, ale to víme, že tito lidé toho mnoho neumí a nebýt na úřadě, jinak by se neuživili.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
10. 5. 2024 13:15
Dobrý den,
setkal se s tím už někdo?
Případ:
Zaměstnanec nepřišel do práce, sdělil že jde k DR z důvodu nočního dávivého kašle kvůli kterému se nevyspal, a že se jedná u něj o astma, který má celý život.
3.5.2024 - přišel datovou schránou vznik DPN od 3.5 pracovní úraz: ne
- adresa pobytu na DPN - Radnice
8.5.2024 - kontrola na DPN - zjištění, že adresa uvedená je radnice (zde logicky nezastižen), kontrolu jsme tedy provedli na adrese nahlášenou jako bydliště, zde také nezastižen. Tel. nezvedá a na sms nereaguje.
10.5.2024 - přichází oprava DPN, že vznik DPN není 3.5 ale 2.5 a pracovní úraz: ano
- adresa pobytu na DPN - stále radnice.
Můj dotaz zní:
Setkal se s tím někdo?
Může DR opravit DPN i takto zpětně?
Jak postupovat, když nahlásil pracovní úraz i přesto, že žádný není v evidenci a ani mi není znám?
Mým dojmem z celé situace je takový, že došel na adresu bydliště - zjistil, že ve schránce má informaci o nezastižení, a účelově si mění DPN.
Na OSSZ jsem volala, tam mi akorát řekli, že je stále ve zkušební době a je lepší se s takovým zaměstnancem rozloučit a kontakt na jinou osobu (je pátek, a nikdo tel nezvedá).
Děkuji za jakoukoli reakci, s tímto jsem se tedy ještě nesetkala.
D.