Nemyslím, že to musí být nutně špatně. Někdo odpovědný se prý vyjádřil, že se převádí dovolená při bezprostředním navazování jen mezi dohodami a pak mezi pracovními poměry. Ale já teda nevím, na základě čeho by to mělo být zrovna takto, oporu v zákoně jsem k tomu nenašla. Pokud nedostane za dovolenou teď menší průměr než mu vyšel při DPČ, tak si myslím, že i kdyby to nemělo být převedeno, tak že by z toho nějaký průšvih nebyl. Ale jde jen o můj názor.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
17. 5. 2024 13:35
Prosím o kontrolu - zaměstnanec nastoupil na DPČ 10.1. do 31.3.2024. Od 1.4. je zaměstnán na PP na plný úvazek. Na DPČ odpracoval 220, 5 hodin, vypočítala jsem mu dovolenou na 17 hodin + 120 hodin z hlavního PP (při předpokladu práce do 31.12.2024)
Mám to dobře?
Děkuji