Děkuji paní Jasná, ale on ho měl poslat už po těch 14 dnech nebo ne? Tam je to povinnost a na konci měsíce je to běžné, ale povinnost to není. Aspoň takto jsem to četla na stránkách ČSSZ.
"Trvá-li dočasná pracovní neschopnost déle než 14 kalendářních dnů, je povinen pro účely náhrady mzdy potvrdit její trvání vždy ke 14. kalendářnímu dni ode dne jejího vzniku. Ke kterému dni a v jakém intervalu má ošetřující lékař potvrzovat trvání dočasné pracovní neschopnosti (karantény) pro účely výplaty nemocenského právní úprava blíže nespecifikuje. Je však třeba vycházet z toho, že nemocenské je de facto náhradou ušlého výdělku z důvodu dočasné pracovní neschopnosti (karantény), a proto by mělo být toto potvrzení ošetřujícím lékařem vystavováno zpravidla jedenkrát za měsíc, neboť i mzda je ve většině případů vyplácena měsíčně. Není však nezbytné, aby toto potvrzení bylo vystavováno vždy k poslednímu dni kalendářního měsíce. "
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
3. 7. 2024 10:14
Dobrý den,
prosím o radu, nikdy jsem toto neřešila.
Zaměstnanec je už od 10.6.2024 na nemocenské, do datovky došlo pouze oznámení o vzniku a pak už nic. Mám zkušenost, že vždy přijde info po 14 kalendářních dnech a pak na konci měsíce. Na OSSZ jsem ověřovala a taky nic neevidují. Jak prosím postupovat? Nikdy jsem se s tím nesetkala.
Děkuji moc.