Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
3. 1. 2006 8:37
Dobrý den,
společnost pronajímá penzion podnikateli FO od roku 2002.Za rok 2003 vznikly pohledávky, které ještě v roce 2004 nebyly uhrazeny a jelikož to bylo již rok po splatnosti, vytvořily se na tyto pohl.OP (daň.náklady).V průběhu roku 2005 podnikatel průběžně něco platil, ale trval na tom, aby tím byly hrazeny jeho závazky z pronájmu roku 2004. Lze takto postupovat?? Nebo se úhrady musí přiřazovat k nejstarším fakturám? Nevím, co mám teď dělat s těmi starými - zršit OP a odepsat nebo je jště rok lze nechat do promlčení?? Můžete mi poradit,prosím?? Děkuji předem.