Do datovky v PDF určitě né.
Na oficiální webu je, že se to má dělat z účetního programu.
A jen tak mimochodem se zmiňují, že je na to i formulář na stránkách.
Od pondělí na jejich stránkách je na to formulář, hodně schovaný.
Já jsem to dělal asi 7 x , vždy mi odpověděli, že je tam chyba.
Po vyplnění formuláře se přímo odešle ( datová věta ) , přesměrovalo mně to na datovku, takže se to odeslalo před datovku. Volali mi ze správy, proč jsem to posílal přes datovku, že přes datovku se to neposílá. Pak se paní na správě přiznala, že to ještě neumí, že je to nové.
Takže asi tak.
To je jich formát, nějaká datová věta.
To nás poddané nemusí zajímat.
Pro sebe si to může vygenerovat do PDF.
K založení .
Asi, když jste přihlášeni do systému, tak to rovnou odesílá, protože systém ví, že jste to vy.
Já jsem to vyplňoval jako nepřihlášený.
Ale jak jsem psal, ono mě to pak na datovku přesměrovalo .
Odesíláte klasicky ve formátu "xml" do datové schránky příslušné správy soc.zabezp. Tam, kde jste vyplňovala formulář, se Vám po stisknutí tlačítka - Zkontrolovat formulář, nabídnou další tlačítka a jedno z nich je "uložit". Tím si stáhnete soubor do PC ve formátu "xml" a pak můžete připojit jako přílohu do zprávy odesílaná datovkou.
Dokud nemáte formulář zkontrolovaný, je rozpracovaný a svítí tam, že není určeno k odeslání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
7. 8. 2024 8:00
Dobrý den,
nový výkaz příjmů u DPP se zasílá do datovky okresní správy v PDF? pokud chci stáhnout klientovi a nemůžu poslat rovnou z formuláře datovkou.
Děkuji.