Hlavní navigace

DPP a průměr na dovoelnou

• 8. 8. 2024 11:39

Dobrý den, chci se poradit. Máme DPP s pravidelně stejnými odpracovanými hodinami v měsíci a paušální odměnou. Teď chce čerpat dovolenou, zjistila jsem, že průměrem by o kousek překročil hranici 10tis., myslíte, že to můžeme vyřešit tak, že když by chtěl čerpat dovolenou, že mu vždy naplánujeme např. o 1směnu méně, aby nebyly odvody?
    Není někde nějaké ale?
    moc děkuji, zdravím

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 8. 2024 12:19

xyz

Dobrý den, problém bych viděla v tom, že máte paušální odměnu. takže tu dostane ať odpracuje méně hodin. Kdysi na školení nám to říkali, že je to stanovené, a nemůže s tím hýbat, i kdyby odpracoval i 1 hodinu za měsíc. nešlo by udělat třeba změnu smlouvy a stanovit hodinovou odměnu, tam už by se s tím dalo pracovat....
      teď nám právě říkal školitel, že je to takto lepší dávat hodinovou z důvodu možných přesahů přes 10.000,-kč

• 12. 8. 2024 14:09

MH

Dobrý den, díky za reakci.
      My máme ve smlouvě, že obdrží 10 tis. měsíčně za předpokladu, že odpracuje 24hod. tak si myslím, že tady bych mohla snížit hodinu a nic by nemělo být proti. Já vím, že hodinovka je lepší, ale když pan majitel si to vždy domluví na pevný paušál :( Moc děkuji za Váš názor, zdravím.

• 12. 8. 2024 15:38

without nickname

Píšete, že je to paušální odměna. Kolik obdrží, pokud odpracuje méně než 24 hodin a kolik, odpracuje-li více než 24 hodin?

• 13. 8. 2024 7:57

MH

Dobrý den, díky za odpověď.
      Noooo pokud odpracuje 24 hod. má 10tis. což má již roky takto nastavené a roky to takto i pravidelně splňuje. Pokud by ale odpracoval méně např. 22 hod. tak bude mít 9 167,- hrubého ( 10 000/24 * 22 ) no a pokud více, tak nám překročí limit pro odvod. Šlo mi o to, že pokud zadám dovolenou, tak díky průměru se mi odměna zaokrouhlí celkem na 10 001,- a tak tápu co s tím. Myslela jsem, že pokud mu naplánuji v měsíci, kdy bude čerpat dovolenou právě např. těch 22hod. a z toho bude část dovolená, tak nám to krásně vyjde a všichni budeme spokojeni, jen nevím jestli na něco nezapomínám.... je to hrůza. Nevím co máte namysli platnost ujednání, předpokládali jsme, že pokud to máme nastaveno právě 10 tis. za 24 hod. tak pokud odpracuje méně, má i méně a více odpracovat nesmí :) Moc děkuji za Váš čas, zdravím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).