Jen pro upřesnění. PPM nemohla končit 9/2024, ale někdy o rok dříve. Do kterého data měla schválené neplacené volno?
Ano máte pravdu. Napsala jsem to špatně. Ano skončila 9/2023, poté bylo neplacené volno, které trvalo do 1.9.2024.
§ 19 odst. 7 zák. č. 187/2006 Sb.
Nemá-li zaměstnanec v rozhodném období 12 kalendářních měsíců před vznikem sociální události vyměřovací základ nebo není-li v tomto rozhodném období alespoň 30 kalendářních dní, jimiž se dělí vyměřovací základ, je rozhodným obdobím první předcházející kalendářní rok , v němž byl dosažen vyměřovací základ a v němž je alespoň 30 kalendářních dnů, jimiž se tento vyměřovací základ dělí.
Tazatelka napsala PPM, ale myslela tím MD. Často se ty pojmy zaměňují, ale znalí to pochopí, ale očividně vy jste to nepochopila, protože ráda kritizujete.
Nevím, kdo jste a ani mě to nezajímá.
Do kanceláře jsem nastoupila 2.9., odpovídám poprvé. O co Vám jde? Fakt nerozumím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 9. 2024 11:31
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, naše zaměstnankyně byla na rodičovské dovolené. Minulý rok si zažádala o neplacené volno do 4. let věku dítěte. Měla nastoupit do zaměstnání, ale přišla neschopenka. Můj dotaz zní:
Během rodičovské měla uzavřenou DPP s tím, že pracovala pouze 5 dní v měsíci. Na PPM nastoupila v 7/2020 a konec 9/2024. V roce 2020 byla od 29.1. - 3.5. Poté měla výdělek jen na DPP. V roce 2019 pracovala celý rok.
Teď bych potřebovala poradit z jakého roku vypočítat výdělek, který mám použít na přílohu o DPN.
Předem děkuji