Hlavní navigace

Čerpání dovolené po MD + stará dovolená

• 6. 9. 2024 12:16

Dobrý den, prosím o radu. Řeším výpočet nároku na dovolenou v roce 2024. Zaměstnankyně byla do 25. června na MD a ihned po skončení si zažádala o čerpání (proplacení) dovolené. Při výpočtu tápu, jestli do něj zahrnout i nevyčerpanou dovolenou za rok 2023. Pokud totiž zahrnu starou dovolenou a to 116 hodin, dostanu se na plný nárok na dovolenou v r. 2024 a to 200 hodin (zaměstnavatel dává 5 týdnů dovolené). Když do výpočtu starou dovolenou nezahrnu a budu brát čistě rok 2024, vyjde mi nárok 189 hod. dovolené + teda proplatím 116 hodin z minulého roku.

Zahrnuje se tedy do výpočtu stará dovolená nebo ne?

Moc děkuji za upřesnění.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 9. 2024 12:39

Verča

Paní Jasná, takže do nároku na dovolenou za rok 2024 připočtu i čerpání dovolené, která zbyla z roku 2023? Tím budu na plném nároku na dovolenou tj, 200 hodin dovolené za rok 2024. I to se může stát? Přijde mi to zvláštní. Vím, že se mateřská a čerpání dovolené bere jako odpracovaná doba, ale opravdu tam motat i čerpání dovolené za rok 2023? Omlouvám se, že se na to ptám podruhé, ale pročetla jsem už tolik diskusních fór a článků, že jsem z toho jelen.
      Děkuji

• 6. 9. 2024 13:02

TM

Ano, pokud bude dovolená čerpána, započítá se jako odpracovaná doba nezávisle na tom, jestli se čerpá stará nebo letošní dovolená.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).