Nejprve podáte na ČSSZ Přihlášku do registru zaměstnavatelů.
Do kolonky Datum vzniku zaměstnavatele, napíšete datum skutečného nástupu prvního zamce, v tomto případě je to DPP, od 01.10.2024.
Do přihlášek DPP/HPP/DPČ se píše datum skutečného nástupu, ne datum podpisu.
Pozor na skutečný nástup v So/Ne/SV. Takový den nástupu musí mít uvedený v docházce a proplacen vč. příplatků.
DPP lze přihlašovat/odhlašovat do 20. násl. měsíce na formuláři Výkaz příjmů DPP a to bez ohledu kolik si na DPP vydělá.
Následné řetězení DPP, i na jinou práci, se jednotlivě nepřihlašuje/neodhlašuje.
ČSSZ také u DPP sleduje tzv. navazující pojistný vztah, i když je to nepojištěná DPP.
Systém mají nastaven tak, že neumožní zaměstnání se stejným kódem druhu činnosti ukončit, a nový přihlásit už následující den.
Tak i v případě odhlášky DPP, je možné nové DPP přihlásit, alespoň s jednodenním odstupem.
DPP na prodavačka uzavřena na dobu určitou 01.10. - 31.10.24.
Přihlášku první dohody s kódem T od 01.10.24 bych na ČSSZ nechala a
odhlásila ji do 20.11. jen pokud nové DPP od 01.11. nepodepíše.
HPP (kód 1) bude mít přihlášku na ČSSZ od 01.11. přes formulář ONZ do 8mi kal. dnů.
Souběžný příjem jako prodavačka z HPP a DPP být nesmí.
Souběh HPP prodavačka a DPP úklid lze.
Pokud bude mít v listopadu 2 souběžné dohody na DPP, přihlásíte i tu druhou DPP a to kódem (U).
Výkaz příjmů budete posílat za každou neodhlášenou dohodu, i když bude odměna nula.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
27. 9. 2024 9:25
Dobrý den,
čeká mě první přihlášení dohody a pak následně hlavního prac. poměru .Prosím, poradíte ,pod jakými kody to mám přihlásit?
1. října - 31.října. na DPP paní jako prodavačka
Od 1. listopadu bude u nás jako prodavačka na hlavní prac. poměr ,ale současně s tím bude mít u nás další dohodu na úklid.
DPP prodavačka - první prac. poměr a pak ukončit k 31.10.2024?
Prac. poměr prodavačka - přihlásit jako druhý prac. poměr u téhož zaměstnavatele?
DPP úklid - Druhá dohoda u téhož zaměstnavatele (U)?Moc děkuji Jája