Je to navazující studiu, daňové zvýhodnění náleží nepřetržitě. Neuplatněné daňové zvýhodnění za srpen 2024 uplatníte v RZD. Teď za září mu ve mzdě uplatníte daňové zvýhodnění. To, že pracuje na pojištěnou činnost je v pořádku, u VŠ sledujete zda pracuje pouze následující měsíc po ukončení studia. Jinak při studiu VŠ může souběžně pracovat a studovat a daňové zvýhodnění bude náležet. Jenom je třeba hlídat věk.
Dobrý den, paní Jasná, moc Vám děkuji. Syn zaměstnankyně měl původně se studiem již skončit, ale nakonec si to rozmyslel a na VŠ se dostal, tudíž pokračuje. Nebyla jsem si jistá, zda se bude jednat o navazujici studium, jelikož u VŠ je student pouze měsíc po skončení u SŠ je studentem jeste 7,8 mesic.Moc děkuji
Je to navazující studium. Ale pamatujte si, že u VŠ není důležité datum zahájení studia, ale datum zápisu, což určitě bylo před zahájením studia.
Děkuji moc, potvrzení je ze dne 17.9., pro rok 2024/2025 (23.9 2024.-21.9.2025). Paní Jasná a posuzuje se, zda student pokračuje na té stejne VŠ kde již studoval nebo na to není důležité. Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
27. 9. 2024 12:17
Dobrý den, ráda bych se zeptala ohledně slevy na dani za dítě
Syn VŠ 23 let, v 6/2024 dokončil Bc. studium za 7/2024 jsem ještě uplatnila slevu na dítě, od 1.8. 24 začal pracovat na HPP, (sleva již neuplatněna) nebyl studentem, v září mi bylo doručeno potvrzení o studiu s datem zahajení studia od 17.9., HPP bude ukončen k 30.09. Můj dotaz mohu uplatnit slevu za 9/2024? Případně jak to je když student pracuje, pokud je to pojistný PPV je zde ještě nárok na slevu na dítě. Moc děkuji P.