Paní Jasná, já si Vás moc vážím, nezlobte se, ale v dnešní době opravdu není problém vystavit nemocenskou, zvlášť, když máte známosti ... A já jako zaměstnavatel mám opravdu pádné důvody k tomu se domnívat, že nám to zaměstnanec jednoduše udělal na truc. A pokud pravdu nemám, tak nemám problém s tím, se mu omluvit. Zaměstnavatel si přece nemusí nechat všechno líbit, nebo ano?
Tak Vám děkuji za radu, tudíž mám akceptovat, že si bude vesele hovět doma, i když mu nic není (a znovu zdůrazňuji, že jsem si na 150 % jistá, že tomu tak je), já budu muset na jeho místo přijmout nového zaměstnance a pak ještě řešit, co s ním, když se třeba po roce vrátí. Samozřejmě, že když je zaměstnanec bezproblémový, v životě by mě nenapadlo zpochybňovat, proč je na nemocenské.
Dobrý den paní Evo, kontrola našeho zaměstnance v době nemoci byla ČSSZ provedena, věděli jsme že s rodinou odjel na dovolenou. Zaměstnanec nebyl zastižen, ale při další kontrole zjištěno, že má změněné místo pobytu v době PN. Tak to bohužel chodí. Je mi to proti srsti, ale asi s tím taky víc nenaděláme. Zbytečně vyhozené peníze za takového nemocného člověka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát přidal starším nezaměstnaným. Podpora z pracáku se prodloužila i zvýšila
Oznámení o důchodu v papírové podobě už jen za poplatek. Neplatí ho ale všichni
Od vize k výsledkům: Pět pater, která vám srovnají priority i rozpočet
Spouští se nová služba pro zaměstnavatele pro sdělení identifikátorů pro JMHZ
Přehled slev na dani, kterými si můžete snížit daňovou povinnost za rok 2025
Do třetice všeho dobrého? Mistrovské zkoušky pro řemeslníky jsou znovu na stole
9. 10. 2024 9:13
Dobrý den,
máte prosím někdo zkušenosti s podáním podnětu na přezkum nemocenské zaměstnance? Máme dost důvodů se domnívat, že mu vlastně nic není.
Děkuji.