Dobrý den, děkuji za reakci. Bohužel bylo náhradní volno poskytnuto na základě dobré vůle mistra, že si zaměstnankyně vše napracuje (do té doby neměla žádný přesčas). Ale bohužel zaměstnankyně si nic nenapracovala a chce skončit.
Vím, že se náhradní volno poskytuje za přesčasové hodiny, ale musím se řídit pokyny nadřízeného a majitele firmy (kterým jsem radila, ať dají absenci a bylo by to bez problémů).
A teď to mám vyřešit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 10. 2024 13:31
Dobrý den, prosím o pomoc při zpětné změně vypočtené mzdy. Zaměstnanec měl za září dva dny náhradní volno - ve zkušební době a po dohodě s nadřízeným, že si vše napracuje. Na konci října ale chce zaměstnanec skončit (ve zkušení době) a nic si nenapracoval. Zářijové mzdy mám zpracované a nadřízený přišel s tím, že za náhradní volno musí být absence.
Je možné zpětně uznat absenci a musím potom přepočítat mzdu? Nebo už jen zaměstnanci za říjen ponížím počet odpracovaných hodin o hodiny náhradního volna?
Děkuji všem za reakci a radu.
Hezký den
L. Ch.