Nedodání podkladů pro mzdy - DPN

• 24. 10. 2024 10:44

Dobrý den, moc prosím o radu, jak teď napravit, když mi klient poslal zářijové podklady pro mzdy, ale nikde v docházce neuvedl, ani mi neposlal z jejich DS el.neschopenku, že zaměstnankyně byla v DPN 4 dny. Toto jsem se až teď dozvěděla čistě náhodou, když mi povolili přístup do DS z důvodu odeslání určitého dokumentu. Ani zaměstnankyně se neozvala, že na výplatnicí nevidí nemoc. Moc děkuji a přeji hezký den.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 10. 2024 13:17

Jasná

Tak to vám Soni vůbec nezávidím. Mzdu za září musíte rozhodně opravit, protože by vám neseděla vyloučená doba pro další nemoc. Předpokládám, že jste za dobu nemoci dala odpracovanou dobu, takže bude jiná hrubá mzda, tím pádem budou i jiné odvody, takže musíte zaslat opravné přehledy a v následujícím měsíci odvody srovnat.

• 24. 10. 2024 15:40

Soňa...

Dobrý den paní Jasná, přesně, tak jak píšete, jsem jí počítala mzdu. Takže předělat, odeslat opravné přehledy. Vyjde tím pádem i nižší zálohová daň, paní Jasná, o ten rozdíl snížím platbu zálohové daně za říjen ? Tato oprava se mi poté projeví ve Vyúčtování zálohové daně za rok 2024 ? Je to tak, prosím ? Ach jo :-(
      A moc děkuji.

• 25. 10. 2024 8:36

Jasná

Ona se vám ta zálohová daň ve vyúčtování vyrovná. Samozřejmě stejně budete postupovat i u zdravotního a sociálního pojištění, tam to taky musíte za říjen srovnat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).