Zřejmě nepoužíváte žádný účetní SW, protože program by vám neměl dovolit vystavit dva doklady se stejným číslem.
Obecně platí, že dodavatel i odběratel by měl mít doklady shodné. Pokud jsou oba plátci DPH a označení daňových dokladů se neshodují, kontrolní chody kontrolního hlášení by to měly zachytit jako chybu.
Nevadí to u zjednodušených daňových dokladů (do 10 tis. Kč), v takovém případě by stačilo si to pro sebe přeznačit jak uvádíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát přidal starším nezaměstnaným. Podpora z pracáku se prodloužila i zvýšila
Oznámení o důchodu v papírové podobě už jen za poplatek. Neplatí ho ale všichni
Od vize k výsledkům: Pět pater, která vám srovnají priority i rozpočet
Spouští se nová služba pro zaměstnavatele pro sdělení identifikátorů pro JMHZ
Přehled slev na dani, kterými si můžete snížit daňovou povinnost za rok 2025
Do třetice všeho dobrého? Mistrovské zkoušky pro řemeslníky jsou znovu na stole
24. 10. 2024 17:13
Zdravím, potřebuji poradit ohledně faktur. Zjistila jsem, že jsem v srpnu a v září vystavila dvě faktury se shodným číslem, teď musím zadat do formuláře DPH a do daňového přihlášení čísla faktur a ičo, bude to problém? Nebo se to tam propojí s tím IČem? Asi už by to u odběratele nešlo vyměnit, je mi jasné, že už má DPH asi odeslané. Já dělám čtvrtletně a na poslední chvíli.
Moc děkuji za radu. Případně, zda si u sebe mám na faktury dopsat třeba 2024/12A, 2024/12B.
Iva