Re: Paušální výdaje a DE
laicky receno: o neuhrazene pohledavky musite opravit zaklad dane 04, protoze kdyz budete v 05 pouzivat pausal, tak se vam jakoby "ztrati" a vubec je nedanite (ani v 04 ani v 05)....
uprava se tyka, kdyz z DE prechazite na pausel....
tato problematika je tu casto resena, tak si podobnosti najdete ve starsich diskuzich (staci zadat do vyhledavace treba "pausalni vydaje")
Il.
nejak jsem to popletla, omlouvam se - to spis sedi na závazky...
Il.
Jsem vam psala - hledejte ve starsich prispevcich - toto vysvetleni se mi zda logicke:
"K pohledávkám, které vznikly do konce r. 2004 jste výdaje již uplatnila. K úhradě pohledávek dojde v r. 2005 a vy by jste znovu k těmto příjmům uplatnila 50 % výdajů. Úhrada pohledávek za rok 2004 a dřívější již nebudou v roce úhrady (tedy od roku, kdy uplatňujete výdaje %) již příjmy daňovými, jelikož jsou již zdaněny v roce, který předcházel roku, ve kterém došlo ke změně uplatňování výdajů dle § 24 na paušální . Pokud jste tak neučinili a chcete za rok 2005 uplatnit výdaje %, pak musíte podat dodatečné DP za rok 2004. Základ daně budete upravovat jak o pohledávky, zásoby, rezervy apod. tak i o závazky k 31.12.2004"
Il.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
3. 1. 2006 10:19
Prosím ještě jednou o vysvětlení přechodu z běžné DE na paušální výdaje za rok 2005. Nechápu logiku věci, že musím ZD upravit o neuhrazené pohledávky (závazky a zásoby nemám). Nebo se to týká jen přechodu z účetnictví (PÚ)? Existuje někde nějaká metodika, kde je to vysvětleno?
Díky.
Jarda