Re: kontrola zdr. pojišťovny
Mám stejnou zkušenost. Po mě chtěli doklady od založení firmy, protože prý u nás kontrola ještě nebyla (tj. od r.95!).Napsala jsem mejlíka, že přeci nemohou chtít, abych hledala a nosila tolik dokladů (i když máme jen 3 zaměstnance). Že nemám auto a vše bych vezla MHD (podotýkám, že jsem napsala slušný mejl). Hned mě volala šéfová a když zjistila, že nemáme vůbec žádné důchodce i ZTP atp., tak chtěla jen od r.2000 a nadiktovala mi přesně, co mám přinést - i mi radila. Nakonec v den kontroly volal dotyčný referent,že se díval, že nemáme dluhy, tak ať přinesu vše jen od r.03. A kontrola byla velice rychlá........
Takže závěr je stejný. Nedejte se a neplňte hned první jejich "příkazy".
Ahoj
Re: kontrola zdr. pojišťovny
No tady šlo o to, že jsme si "vydupali" i menší počet roků ke kontrole - ne místo kontroly (v mém případě).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
3. 1. 2006 10:47
Musím se vám svěřit se svými zkušenostmi. VZP mi napsala, že chce provést kontrolu od r. 1998 u nich na pobočce. Namítla jsem, že se jedná o hodně šanonů vzhledem k vyššímu počtu zaměstnanců a zákon říká něco jiného o místě kontroly a že přehledy uchovávám pouze 5 let. A podivila jsem se proč chtějí kontrolu od r. 98, když mohou penalizovat pouze 5 let. Odpověď přišla záhy. Kontrola bude u nás a pouze od r. 2001. To pouze abyste se nedali až to na vás budou také zkoušet.