Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
11. 1. 2025 12:03
Dobrý den,
potřebuji se zeptat, k 31.12.2024 jsem zrušila živnost a vše řádně nahlásila pojišťovnám i FU. Byla jsem i plátce DPH. Před koncem roku jsem odeslala datovkou žádost o zrušení registrace, přiložila rozhodnutí živnostenského úřadu že mě ruší k 1.1.2025. paní na FU však čekala až do dne 1.1.2025 a pak teprve odeslala zrušení registrace (a ještě k tomu poštou doporučeně, protože hned Vám zruší datovou schránku). Mezitím mi přišlo jedno důležité vyúčtování, na které jsem čekala, kde je datum vystavení 8.1.2025 a DUZP 31.12.2024.Můj dotaz - do r. 2024 toto vyúčtování nemám už zahrnovat (doručeno 2025) a ještě dát do přiznání DPH za 4 Q 2024 (jedná se o dobropis) ??
Jak to bude s DPH? To pak jako fyzická nepodnikající osoba budu ještě podávat Přehled DPH za 1 Q 2025? Plátcem asi budu do data, kdy převezmu na poště doporučený dopis o ukončení registrace. To si musím ještě 3 měsíce nechat podnikatelský účet?
Nějak mi to nedává logiku.
děkuji za radu