Dobrý den, prosím o radu,: V 11/2024 jsme přijali fakturu na částku přes 10tis., teď jsem od dodavatele obdržela fakturu se stejným číslem, ale jinou cenou (také nad 10tis).
Dle jeho vyjádření, byl na předchozí faktuře chybný počet zboží, takže vystavil novou (má ji v KH i DPH) a starou vyhodil. Požadovala jsem ODD nebo Storno faktury, to prý nemá.
Jak mohu prosím nahradit v již uzavřeném DPH a KH chybnou fakturu, bez jakéhokoli podkladu.
Děkuji
Můžete se vrátit do 11 2024 a udělat dodatečne DPH a následne kh nebo teď v aktuálním uděláte jen ten rozdíl cca 600 do kh b3 minusem, nebo to necháte tak s tím, že jste si narokovali o cca 100 na DPH víc a třeba to projde
Takže si mám v 11/2024 udělat storno faktury(přestože nemám žádný podklad) a zadat tu správnou, pak dodatečné DPH a následné Kh. Nad tím jsem taky přemýšlela, protože se bojím, že při párování za 11/2024 se Fú ozve, že nenašli protistranu.
Děkuji
Podle mě on má v 11 2024 tu správnou odvod a vy máte v 11 2024 větší odpočet, než od odvod. Tak bych to do 11 2024 narovnala, vyjde vám vlastně jen ten rozdíl 600, na DPH cca 100 snížit odpočet
16. 1. 2025 10:04
Dobrý den, prosím o radu,: V 11/2024 jsme přijali fakturu na částku přes 10tis., teď jsem od dodavatele obdržela fakturu se stejným číslem, ale jinou cenou (také nad 10tis).
Dle jeho vyjádření, byl na předchozí faktuře chybný počet zboží, takže vystavil novou (má ji v KH i DPH) a starou vyhodil. Požadovala jsem ODD nebo Storno faktury, to prý nemá.
Jak mohu prosím nahradit v již uzavřeném DPH a KH chybnou fakturu, bez jakéhokoli podkladu.
Děkuji