Tak hlavně pro rok 2013 ten limit padnul na 0 Kč. Je to stejné jako u služeb ... stáváte se identifikovanou osobou hned.
Identifikovanou osobou se stáváte hned, ale finančákům jste to povinen říct až 15 dnů na to. A ti vás taky dají do registru. Takže svému milému dodavateli nahlašte DIČ jaké dostanete (CZ+rodné číslo) a on vám to prodá bez DPH a tímto nákupem se stanete plátcem a odvedete z toho daň reverse charge.
Zkuste mu poslat překlad § 6g a § 99 zákona o DPH (jsou to dvě věty). Snad to pochopí, že plátcem se stanete ve chvíli kdy on vám to dodá a už z toho musíte odvést daň v ČR.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
18. 4. 2013 21:19
Dobry den.Prosim vas uz si opravdu nevim rady.Jde o to ze se musim stat identifikovanou osobou ponekud chci poridit zbozi z eu (uk) ktery presahne hodnotu 326 tis.zatim jsem byl neplatce.Dostal jsem od od zivnostenskeho uradu ico a dico na kterou mi anglicky dodavatel nemuze vystavit fakturu bez uctovani V.A.T (dph) ponekud nejsem V.A.T registrovany v eu coz u nas nejspiz znamena byt platcem dane.Takze takovej zacarovanej kruh.Snad neni mozny abych musel zaplatit dan v uk a potom hned zase po doruceni zbozi v CR.Vim ze jako identifikovanaosoba nemusim dan uctovat pri prodeji zbozi v CR nebo SK ale doufam ze si muzu zazadat pres HM Revenue o vraceni V.A.T ale to mi prijde byt hodne slozite ponekud to bych pak musel delat pri kazde dalsi objednavce,mozna i kazdy mesic.Je identifikovana osoba zahrnuta do registru V.A.T (dph) registrovanych?Muzu se stat osobou identifikovanou drive nez poridim nejake zbozi z eu abych tim pripadne ziskal zarazeni do registru k porizeni zbozi bez zauctovane V.A.T dodavatelem?