Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
23. 1. 2025 22:39
Navazuji na svůj předchozí dotaz. Řeším u směnárny (doplňková činnost) cestovní kanceláře řádek 50 v DPH.
Dočetla jsem se, že z pohledu DPH řeším pouze kurzové zisky tzn. na řádek 50 bych měla uvádět jen tyto zisky.
Já jsem uváděla celý prodej == považovala jsem to jako plnění. Zaúčtované to mám přes pokladnu, peníze na cestě a kurzové rozdíly, ale do DPH jsem vždy vypočítala sumu příjmů z prodeje=== což je chybně. Teda alespoň podle toho co jsem našla.
Mě to teď v posledním přiznání udělá bordel v koeficientu. Jinak by jim stále vyšel 100 %.
Můžete mi poradit jako to napravit? Je mi jasné, že by to chtělo asi každý měsíc podat dodatečné a opravit jen ř. 50.
Varianta, že bych v prosinci dala řádek do mínusu, to je špatně :(
Teď vychází koeficient 90 %. Napadlo mi nechat to, i když je chybně vypočten. V roce 2025 tedy krátit a na konci roku vypořádat a pokud by vyšel 100 %, DPH se narovná?