tak firma zabývající se nákupem a prodejem motorových vozidel neví takovou základní věc?
pokud má oprávnění (ne že s nimi obchoduje bez oprávnění k této činnosti), tak snad účtuje jako o zboží, ne? není provozovatelem atd.....
Tady se neosočujeme, ale pomáháme si ne? Já se neptám jak účtovat to za mé třicetileté praxe vím. Já se ptala, zda automobil před prodejem přihlásit na firmu na evidenci motorových vozidel a nebo ji může předešlý majitel odhlásit už na firmu v EU. A to je rozdíl.
no pardon. je podstatné, jestli máte auto jako zboží, jelikož máte oprávnění na obchod s motorovými vozidly, nebo ne. A to je rozdíl. Podle toho se pak účtuje. Takže znovu - je subjekt oprávněn k nákupu a prodeji motorových vozidel?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
2. 2. 2025 13:32
Mám na vás dotaz. Firma chce koupit automobil z bazaru a má na něj hned kupce, ale
kupec je z EU. Lze na základě faktury od autobazaru ihned prodat a nebo musí být automobil ve vlastnictví firmy(přihlášen na firmu na evidenci vozidel)?
Moc děkuji za radu.
Vlasta