Ano, to mám tak seřazené podle toho, jak došly exekuční příkazy ( má 12 exekucí) , ale když přišly tři v jeden den, tak deponuji poměrově a čekám na nabytí právní moci. No a tam právě nevím, jestli mám dobře, že to pak pouštím podle dne nabytí právní moci a ne podle dne zapsání doložky provedení exekuce. Myslím si, že to je dobře podle dne nabytí právní moci. Děkuji
Nevím, zda si rozumíme. I ty 3 exekuce, které vám přišli v jeden den a nemají datum nabytí právní moci, mají pořadí podle data doručení (budou mít stejné místo v pořadí). Pro určení pořadí je nabytí právní moci nepodstatné. To je jenom proto, že v případě srážení exekuce bez nabytí právní moci se exekuce deponuje, dokud nabytí právní moci neobdržíte.
Ano, mám to tak, jak píšete - seřazeno podle data doručení příkazu, stejné místo v pořadí, deponuji.
A pak to mám poslat tu deponovanou částku až mi přijde nabytí právní moci, a to se právě ptám, zda se deponovaná částka pošle exekutorovi podle data nabytí právní moci? Jiný datum mě pak už nezajímá, myslím datum zápisu doložky, na ten se nepřihlíží? Děkuji za trpělivost
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 2. 2025 16:44
Dobrý den, prosím, k exekučnímu příkazu na mzdu - doložka provedení exekuce nastala 20.1.2025. Exekuční příkaz nabyl právní moci 20.12.2024. Pro srážku ze mzdy je rozhodující datum nabytí právní moci - tímto datumem se řídím? Děkuji