Omlouvám se teď nerozumím, v hotovosti neplatím posílám příkazem .
.... mohu tedy pokrácenou částku si dát do nákladů ? Na účtě, který běžně používám pro podnikání tyto částky z fa nejsou. Jen odchozí platba na účet jiné banky, z ní se fa O2 uhradí a následně na ten samý účet mi příjde další měsíc 300 korun
Myslím to tak, že úhradu telefonu /zkrácenou částku/ budete účtovat jako byste to platil v hotovosti z pokladny, zkrácenou částku dáte do nákladů . Protože platíte ze soukromého účtu, který nechcete uvádět v účetnictví, tak budete účtovat jako byste platil hotově. Pokud nemáte založenou pokladnu - vše platíte z účtu - tak pokladnu založíte tak, že do ní "převedete" nějakou částku /výběr z účtu pro osobní spotřebu občas zaúčtujete jako převod do pokladny/ tak, abyste v pokladně měl dost hotovosti na úhradu telefonu.
Jen pro osvěžení paměti a info pro radící, co stojí v Pravidlech věrnostního klubu v roce 2024:
... po splnění podmínek ....
4. Služby O2, které v rámci vyúčtování zaplatíte, budete mít sjednané přímo vy a nebudou to služby, které využíváte pro své podnikání.
6. A nakonec je potřeba, aby vám ve stejném měsíci, kdy platíte vyúčtování O2, přišlo na vaše účty u Air Bank celkem alespoň 10 000 Kč.
... uhradí z fa od O2 částku 300 Kč. ...
Kdy a jak vám odměnu 300 Kč za placení služeb O2 z účtu u Air Bank pošleme
Na odměnu se vám z 50 % skládá Air Bank a z 50 % O2 (u O2 jde o slevu z jejich služeb), ale pošleme vám ji jako jednu platbu na váš hlavní účet v Air Bank, kde ji najdete normálně mezi příchozími platbami. Většinou to stihneme do půlky následujícího měsíce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
24. 2. 2025 15:25
Dobrý den, prosím vás vedu jednoduché účetnictví. Z mého účtu odcházely platby za telefon. V průběhu roku , jsem dostala nabídku když budu za telefon platit z jiného účtu jiné banky ,tak mi po splnění podmínek uhradí z fa od O2 částku 300 Kč. Mohu si nějakým způsobem platby hrazené z jiného účtu dát do nákladů ? Velice Vám děkuji za odpovědi. Jana Aš