Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
Také Babišova vláda chce, aby se do eTuristy registrovaly jak hotely, tak Airbnb
Plošné zlevňování místo akčních letáků. Drogerie dm mění cenovou strategii
27. 2. 2025 10:57
Dobrý den, paní Lenko, v dřívějších dotazech jsem našla informaci, na kterou jste odpovídala a moc bych Vás chtěla poprosit o ujištění....
Re: Automechanik - účtování
Já účtuju o nákupu zboží a dávám na 504. Některé díly se totiž prodají i bez montáže. Když pak vystavuju fakturu, nebo pokladní daňový doklad tak náhradní díly dávám 604 a práci 602.
Na konci roku proběhne inventura. Srovnají se případné rozdíly a hodnota skladu se přeúčtuje 132xxx / 504xxx (k 31.12.) No a k 1.1. násl. roku zas opačně 504xxx/132xxx - se to vrátí zpět
Můj dotaz: Nevedu účetnictví ale daňovou evidenci, tudíž chápu správně, že při nákupu náhradních dílů budu veškeré nákupy dávat rovnou do výdajů a tržby do příjmů, kde budu rozdělovat příjmy za náhradní díly a příjmy za opravy - práci - služby?
K tomu asi budu ale muset vést i skladovou evidenci, je to tak?
Již vedu daňovou evidenci na eshop náhradních dílů,( kde již vedu sklad) a teď jsem si rozšířila živnost na opravy vozidel.
Děkuji