Průměr na náhrady mzdy se počítá jako průměrný hodinový výdělek za předchozí čtvrtletí.
Postup výpočtu:
1. Hrubá mzda: 29 600 Kč
2. Odpracované hodiny: 136 hodin
3. Výpočet průměrného hodinového výdělku:
29 600 Kč ÷ 136 hodin = 217,64 Kč/hod
Pokud máte na výplatní pásce uvedeno 183,99 Kč, pravděpodobně jde o pravděpodobný průměr (používá se u nového pracovního poměru, když není k dispozici průměr za předchozí čtvrtletí). Tento pravděpodobný průměr určuje zaměstnavatel podle předpokládaného výdělku.
Děkuji. Ano to se bude tedy jednat o pravděpodobný průměr, jen nechápu proč je takto nízký. Podle mě, paní co zpracovává mzdy nepočítala se zkráceným úvazkem a vydělila to plným úvazkem. Tento průměr byl v 9-12měs. pořád stejný. Podle mě se tedy měl minimálně v 10měs přepočítat dle 9měs? Jde mi o to, že na dovolené jsem byla ve 12měs. krácená. Mzdu máme uvedenou ve smlouvě, takže i ten pravděpodobný průměr šel vypočítat přesně, když je mzda stejná každý měsíc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
4. 3. 2025 7:56
Prosím jaký by měl být průměr na náhrady. Mzda 29600Kč, odpracováno 136h. jedná se o nový prac. poměr se zkráceným úvazkem. Dle mě: 29600/136=217,64. Na výplatní pásce je 183,99Kč