Ve mzdovém listu musí být uveden průměrný hodinový výdělek, ten možná máte shodný jako přepočet měsíční odměny děleno hodinami. Jinak může být měsíční mzda, nemusí být hodinová. Je ale v některých případech podstatně snazší psát hodinovou. Podle mě by to ale mělo pak být v DPP uvedeno hodinově. Taky jsme měli paní, co měla měsíční, ale od doby, co jsou u dohod dovolené mi to dělalo problémy do programu zadat, takže letos už eviduji hodinovku, ale na DPP jsme to taky tak uvedli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
Také Babišova vláda chce, aby se do eTuristy registrovaly jak hotely, tak Airbnb
Plošné zlevňování místo akčních letáků. Drogerie dm mění cenovou strategii
6. 3. 2025 16:43
Dobrý den, prosil bych vysvětlit, zda má účetní pravdu v případě výpočtu mzdy. Mám dohodu o provedení práce na 20h měsíčně s měsíční mzdou 2500,-Kc,ale mzdu mně účetní vypočítává hodinovku. Prý to musí být ve mzdové listu. Nerozumím proč, tak prosím o názor. Dekuji