Budete fakturovat bez daně, na ř. 26,faktury co vám vystaví s sk DPH můžete požádat buď přes firmu, která se tím zabývá nebo na portálu moje daně podat žádosti o vratky DPH z EU. Druhá firma nevím zda vám fakturuje správně v režimu, když práce jsou poskytnuty v sk. Podle mě nemáte nárok na odpočet, jen zdanite. Nebo oni se přihlásí tam a faktujuri vám s sk DPH
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
Také Babišova vláda chce, aby se do eTuristy registrovaly jak hotely, tak Airbnb
Plošné zlevňování místo akčních letáků. Drogerie dm mění cenovou strategii
10. 3. 2025 9:46
Dobrý den,
potřebovala bych prosím poradit ohledně práce v EU. Jsme česká stavební firma, plátci DPH a budeme stavět zakázku pro slovenského plátce DPH. Na Slovensku registrovaní nejsme, nemáme tam provozovnu, je to první zahraniční zakázka. Záměr je, že budeme zákazníkovi-investorovi fakturovat v režimu r-ch. Ale mám prosím prosbu, když budeme kupovat materiál na Slovensku, tento materiál tam i zůstane na stavbě. Stavebniny ho vyfakturují s jejich DPH. My budeme chtít DPH zpět, jak správně postupovat? Budeme se muset registrovat k DPH na Slovensku? Popravdě si myslím, že ano.
A potom ještě jedna otázka. Když bude pro nás dělat jiná česká firma práce na této stavbě, oni jsou plátci DPH, vystavili nám fakturu v PDP, ale místo zdan.plnění je na Slovensku. Neměla by se tato firma registrovat k DPH na Slovensku, když my nejsme? Máte s tímto prosím zkušenosti?
Moc děkuji za pomoc.
Sandra