Dobrý den, syn nedovršil věku 26 let, má potvrzení o studiu VŠ, datum zápisu je 12.6.2024. Žije ve společné domácnosti, pokud se nepočítá, že přes týden bydlí v pronajatém bytě v Brně.
Děkuji.
Děkuji Vám. Takže pro uplatnění slevy na dítě není určen žádný limit pro příjmy dítěte? OSVČ uplatní tedy slevu od června do prosince?
OSVČ má ještě další dítě studenta (mladší sourozenec). Starší bude 1. dítě a uplatní slevu 8869Kč a mladší bude 2. dítě a uplatní 22320Kč. Je to tak správně?
Nezlobte se, děkuji Vám za odpovědi. Nemohla jsem tuto informaci najít, už jsem to ale dohledala v §35c v odst.10. Nečetla jsem pořádně, chytla jsem se věty "Daňové zvýhodnění lze uplatnit již v kalendářním měsíci, ve kterém se dítě narodilo, nebo ve kterém začíná soustavná příprava dítěte na budoucí povolání..." Teď už tam tu zmínku o počátku měsíce v té předchozí větě vidím. Ještě jednou děkuji za Váš čas.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
23. 3. 2025 19:55
Dobrý den,
prosím o radu. Může uplatnit OSVČ slevu na syna, který v prosinci 2023 ukončil studium na VŠ, v roce 2024 měl příjem na HPP i DPČ ve výši 167999Kč, HPP v květnu ukončil a začal zase studovat na další VŠ? Syn podával daňové přiznání za 2024 a budou mu vracet na dani cca 10tis.
Děkuji.