To by mělo být určeno ve smlouvě, jestli je udaná mzda včetně mzdy a příplatku za sobotu nebo to bude počítané zvlášť. Ale podle toho co uvádíte, tak to bude včetně té soboty podle toho, že ji má započítanou v týdenní pracovní době.
Děkuji za názor. Před lety jsem tutu pracovní smlouvu stále dokola formulovala, jak to v závěru nejlepší udělat. I takto mi určitě někdo tady poradil. Zdálo se mi to přesně dobře. Pokud bych tam dala každou sobotu, zájemce bych odradila. Soboty tam dát musím, řekli by, že je nemají ve smlouvě. Teď je ale polemika, jak to dát do mzdy, zda hrubá měsíční mzda obsahuje i hodiny v sobotu a dopočítá se jen sobotní 10% příspěvek.. Děkuji za Váš čas, moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
7. 4. 2025 9:42
Dobrý den, prosím o radu.
Zaměstnanec má smlouvu na HPP zkrácený úvazek.
Ve smlouvě uvedena takto doba pracovního poměru.
Dvousměnný provoz v rámci pracovní doby obchodu, ranní směna 4h denně a sobota 2,5h, týdenní pracovní doba 22,5h. Odpolední směna 4h denně, týdenní pracovní doba 20h.
Ve smlouvě uvedena takto mzda:
Za vykonanou práci zaměstnanec obdrží měsíční hrubou mzdu stanovenou jako základní složka ve výši xx Kč a zaměstnavatelem stanovené osobní ohodnocení podle pracovních výsledků.
Prosím, ohledně těch eventuelně odpracovaných sobot, co do mzdy připočítat. Jen sobotní příplatek 10% krát 2,5h? Jako že mzda sobotní je už v té základní složce hrubé mzdy?
Nebo ještě vložit ručně odpracované 2,5 h, aby se zvýšil počet odpracovaných hodin a připočetla se mzda?
Děkuji moc.
Janek..