Pokud manželka neměla příjem vyšší než 68 000,-Kč, pak může uplatnit slevu na manželku za 3 měsíce. Pokud měl vratku pouze 1 500,-Kč, pak to může být tím, že měl zaplacenou daň pouze do této výše. Těžko říci, bez přesných čísel.
je normálně zaměstnaný a daň byla za něj odváděna každý měsíc. Klidně poskytnu víc čísel, jen nevím, které přesně jsou k tomu potřeba :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
14. 4. 2025 12:18
Dobrý den všem,
mám dotaz ohledně daní FO. Mohl by mi prosím někdo vysvětlit, jak se vypočítává v dani sleva na manželku? Mám případ, kde si pán uplatnil na svoji ženu slevu na dani (vzali se v září a manželka pečuje o syna, který nemá 3 roky + nemá žádné vedlejší příjmy) a dostal vyplácené cca 1500 Kč. Já měla za to, že roční sleva na dani je 24 840 Kč, tudíž jsem si myslela, že když se tato sleva rozpočítá na měsíce, je to cca 2000Kč/měsíc, ale to mi u té vratky moc nesedí. Může mi prosím někdo pomoct, nevím jestli je to špatně vypočítané nebo jsem to jen já blbě pochopila.
Děkuji moc za odpovědí :)