Pokud vedete jednoduché účetnictví tak nemůžete sestavit VZZ a ROZVAHU. Postupujete podle vyhlášky 325/2015, sestavujete "Přehled o příjmech a výdajích" a "Přehled o majetku a závazcích".
Doporučuji to zpracovat v ADIS, tam vás to dobře provede a zkontroluje, můžete to rovnou odeslat přes datovou schránku.
Ano, přesně tak, proto se ptám. A je nějak rozlišeno, že je to pro přiznání PO, nebo stejné, jako u fyzických? V přiznání pro FO mám také tento přehled. Aha, tam to můžu vypsat i bez přiznání, tak to použiju (navedu si to do fyzických).
Děkuji Vám za pomoc
Přiznání k dani PO je jiné než FO, nepleťte si jednoduché účetnictví s daňovou evidencí (i když v praxi je to velmi podobné).
Znovu doporučuji to zpracovat v ADISu, když zadáte že jste neziskovka a vedete jednoduché účetnictví tak to nabídne přesně ty přehledy které jsou potřeba.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 4. 2025 10:17
Prosím Vás, mohli byste mi poradit, kde bych našla výkaz zisku a ztrát pro neziskové organizace, obecně ve formulářích?
Podávám DPPO za zapsaný spolek, přikádala jsem vždy jen celkový přehled, a paní z finančáku chce asi klasickou výsledovku?
Jelikož tento spolek se neúčtuje v podvojném účetnictví, tak nevím, jak ho vytvořit, resp. ručně?
Děkuji moc za radu