Dobrý den,
já účtovala také 1x měsíčně (bylo to už dávno)
soupiska všech tržeb - int.doklad:
315 / 6xx
případně 315.A/ 6xx pro příjem hotovosti a 315.B/ 6xx pro příjem pl. kartou
GoPay 315.C
z pokladního systému bylo možné vyjet soupisy podle typu úhrady
následně tok peněz:
pokladna: 211/ 315A .... podle toho jak tržby předaly do pokladny
banka: 221/ 315.B ..... podle skutečných pohybů dle výpisu
GoPay: 378/ 315.C ...podle skutečných pohybů dle výpisu ----- a až přijdou peníze z GoPay tak 221/ 378.C
kontrola s bankou byla složitější, protože platby měly 2-3 dny skluz a byly odečteny ještě poplatky bance ... takže jsem měla k dispozici soupisy příjmů plateb kartami ... docela hrůza
Je to tak 15 let zpátky, bylo to hrozné účtování .... tak jsem to vzdala a odešla ..... dnes se dá ledacos postahovat přímo do banky, tak to snad bude jednodušší
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 4. 2025 19:49
Dobrý den,
chtěl bych požádat zkušené účetní, zda by mi mohli poradit.
V naší malé cukrárně na prodejně prodáváme výrobky vždy s cenou do 10000,-Kč. Chtěli bychom účtovat tržby vždy 1x za měsíc souhrnným dokladem, který však částku 10000,-Kč překročí. Navíc část zákazníků platí v hotovosti a část kartou.
Je možné zaúčtovat 1x za měsíc:
1. Měsíční tržba v hotovosti 211/601
2. Měsíční tržba platba kartou 311/601
Výpis od platební společnosti gopay za platební terminál:
3. Následná likvidace tržby placené kartou z výpisu gopay 221/311 (opět můžeme jednou částkou?)
4. Poplatky za platební terminál 568/221
Máte prosím někdo zkušenosti, jak nejjednodušeji tuto situaci řešit? Výše uvedené nás napadlo, ale nevíme, zda je to možné, nebo zda existuje i jednodušší způsob.
Velice Vám děkuji a případně zkušenosti z Vaší dlouholeté praxe :)