Dobrý den,
já účtovala také 1x měsíčně (bylo to už dávno)
soupiska všech tržeb - int.doklad:
315 / 6xx
případně 315.A/ 6xx pro příjem hotovosti a 315.B/ 6xx pro příjem pl. kartou
GoPay 315.C
z pokladního systému bylo možné vyjet soupisy podle typu úhrady
následně tok peněz:
pokladna: 211/ 315A .... podle toho jak tržby předaly do pokladny
banka: 221/ 315.B ..... podle skutečných pohybů dle výpisu
GoPay: 378/ 315.C ...podle skutečných pohybů dle výpisu ----- a až přijdou peníze z GoPay tak 221/ 378.C
kontrola s bankou byla složitější, protože platby měly 2-3 dny skluz a byly odečteny ještě poplatky bance ... takže jsem měla k dispozici soupisy příjmů plateb kartami ... docela hrůza
Je to tak 15 let zpátky, bylo to hrozné účtování .... tak jsem to vzdala a odešla ..... dnes se dá ledacos postahovat přímo do banky, tak to snad bude jednodušší
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
16. 4. 2025 19:49
Dobrý den,
chtěl bych požádat zkušené účetní, zda by mi mohli poradit.
V naší malé cukrárně na prodejně prodáváme výrobky vždy s cenou do 10000,-Kč. Chtěli bychom účtovat tržby vždy 1x za měsíc souhrnným dokladem, který však částku 10000,-Kč překročí. Navíc část zákazníků platí v hotovosti a část kartou.
Je možné zaúčtovat 1x za měsíc:
1. Měsíční tržba v hotovosti 211/601
2. Měsíční tržba platba kartou 311/601
Výpis od platební společnosti gopay za platební terminál:
3. Následná likvidace tržby placené kartou z výpisu gopay 221/311 (opět můžeme jednou částkou?)
4. Poplatky za platební terminál 568/221
Máte prosím někdo zkušenosti, jak nejjednodušeji tuto situaci řešit? Výše uvedené nás napadlo, ale nevíme, zda je to možné, nebo zda existuje i jednodušší způsob.
Velice Vám děkuji a případně zkušenosti z Vaší dlouholeté praxe :)