Používám Cézar.
Ta hodnota by se mi tam měla propsat, když zaúčtovávám interní doklad o uvedení do provozu 022/042?
Uvažuji správně?
Děkuji
Dobrý den, děkuji. Ano vím, krátila jsem. Neuplatněné DPH potom jdemna účet 042.
Mohla byste mi jenom prosím poradit, jak tu neuplatněnou část dostanu na účet 042?
Pomocí interního dokladu 042/343 neuplatněná část?
Děkuji
a jestli prosím ještě můžu...
Pokud krátím odpočet, tak KH v oddíle B se do sloupce 11 napíše ANO, a píší se nekrácené hodnoty z přijaté faktury nebo musí být tyto částky pokráceny?
Děkuji
Neznám Cézar, ale můj program nezařazuje do DPH podle účetní osnovy ale podle samostatného seznamu členění DPH..
Dobrý den, to ano, zařazuje podle členění DPH, ale jak dostanu v programu hodnotu pořízeného majetku na ř. 047?
Do formuláře mne to nepustí, abych to tam napsala.
Děkuji
Tak jestli je to jako v programu Pohoda, tak tam se to musí zapsat ručně.
Jestli bylo vícero zálohových faktur, pak konečná faktura v různých měsících, tak třeba v Pohodě to nejde. Záleží, co umí váš program. Nejlépe by bylo zavolat na podporu programu, třeba vám poradí.
Dobrý den, děkuji za reakci. Odpočet DPH ale musím udělat kvůli kontrolnímu hlášení ze zálohových faktur a ne až z konečné, ne?
Nepochopila jsem, co píšete, že v pohodě nejde...
Děkuji
V Pohodě se to dělá takto:
Hodnotu, která má vstupovat do řádku 47 v přiznání DPH, zapíšete do agendy Účetnictví/Interní doklady.
Zadaný doklad bude s předkontací Bez a v poli Členění DPH doplníte členění DPH se zkratkou "PDvlmaj - P16 Majetek vytvořený vlastní činností", které vstupuje do řádku 47.
Jde to jen při vedení Účetnictví, u vedení Daňové evidence to nejde.
Nevím, jak to má program Cézar, tento program neznám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
22. 4. 2025 16:59
Dprý den, prosím o radu.
OSVČ - PÚ koupila auto. Přijatá faktura je zaúčtována 042 a 343/321.
Uvedeni do provozu je interním dokladem (faktura, poplatky..) na 022/042.
V Přiznání k DPH na ř.47 se mi neobjeví žádná hodnota.
Mohli byste mi prosím poradit, jak to provést?
Děkuji