Samozřejmě jsem se ji ptala, řekla, že její kamarádi pronajímají více bytu i v Anglii a příjem z pronájmu nepřiznávají. Tekla jim to prý nějaká daňová poradkyně. Ted porad prohlížím všechny názory i daňový zákon a nic takového jsem tam nenašla. Vždycky se příjem z nájmu podle mne dani. Tak nevim co s tim,
vám nestačily odpovědi?
https://businesscenter.podnikatel.cz/diskuse/1646523/#o1689378
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
25. 4. 2025 18:44
Dobrý den, znovu bych Vás poprosila o radu. Jak jsem již psala, mám klientku, které vedu daň. evidenci. Asi před 5 lety zakoupila byt do osobního vlastnictví, ve kterém nemá trvalý pobyt. Tento byt pronajímá. Každoročně ho v DP odepisuje a současně příjem z nájmu uvádí v DP. Teď si koupila druhý byt, opět do os. vlastnictví, nemá v něm trvalý pobyt a opět ho pronajímá. Teď jsem s ní hovořila, a sdělila mi, že její známá je v té samé situaci a že nájem z bytů nemusí uvádět v DP, když příjem z nájmu 20 let nepřekročí pořizovací cenu bytu. Samozřejmě pak ani byt neodepisuje. Prosím mohl by mi někdo pomoci. Zdá se mi divné, že
by to bylo možné, protože každý příjem z pronájmu se daní. Tak nevím. Moc děkuji za pomoc. I.