Samozřejmě jsem se ji ptala, řekla, že její kamarádi pronajímají více bytu i v Anglii a příjem z pronájmu nepřiznávají. Tekla jim to prý nějaká daňová poradkyně. Ted porad prohlížím všechny názory i daňový zákon a nic takového jsem tam nenašla. Vždycky se příjem z nájmu podle mne dani. Tak nevim co s tim,
Taky si myslím, že musí zdaňovat příjmy u obou bytů, mám klienta s více byty v ČR a zdaňuje všechny příjmy.
Možná si paní myslí, že zákony ve VB jsou stejné i v ČR.
Podejte si dotaz k daňovému poradci, ať to má paní tzv. černé na bílém.
jaké jsou zákony ve vb nevím, ale SZDZ je jasná. rezident čr "daní" i příjmy z bytů v anglii. tedy měl by. a s anglií je tuším dobrá spolupráce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
25. 4. 2025 18:44
Dobrý den, znovu bych Vás poprosila o radu. Jak jsem již psala, mám klientku, které vedu daň. evidenci. Asi před 5 lety zakoupila byt do osobního vlastnictví, ve kterém nemá trvalý pobyt. Tento byt pronajímá. Každoročně ho v DP odepisuje a současně příjem z nájmu uvádí v DP. Teď si koupila druhý byt, opět do os. vlastnictví, nemá v něm trvalý pobyt a opět ho pronajímá. Teď jsem s ní hovořila, a sdělila mi, že její známá je v té samé situaci a že nájem z bytů nemusí uvádět v DP, když příjem z nájmu 20 let nepřekročí pořizovací cenu bytu. Samozřejmě pak ani byt neodepisuje. Prosím mohl by mi někdo pomoci. Zdá se mi divné, že
by to bylo možné, protože každý příjem z pronájmu se daní. Tak nevím. Moc děkuji za pomoc. I.