Myslíte Pohoda - podklady pro daňové přiznání? Ten rozdíl je proto, že Pohoda vám to nerozdělí. Počítá daň z celého základu daně.
Základ daně na ř. 113 když sečtete paní a pána, tak vám to musí sedět s Pohodou.
Ale vypočtená daň je pak jiná.
Děkuji, ano základ daně souhlasí, ale pokud si udělám předpis na daň z příjmu v interních dokladech na částku, která mi vyšla na portále Moje daně tak mi nesedí výsledek hospodaření. Když je předpis na částku co vyšla v programu Pohoda, tak je to v pořádku.
Nevím co s tím rozdílem v dani, jak jej zaúčtovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
28. 4. 2025 12:41
Dobrý den, prosím o radu - manželé jsou spolupracující osoby a dělám jim každému zvlášť daňové přiznání v poměru 87% + 13%.
Letos poprvé máme velký zisk, který musím u "p.šéfové" zdanit 15% a 23%. Manžel zdaňuje pouze 15%. V tu chvíli mi nesouhlasí vypočtená daň pro každého zvlášť s tou, kterou mi vypočítal program Pohoda. Ještě jsem se s tím nesetkala.
Dle portálu moje daně: daň paní 521 644
: daň pán 8395
Dle programu Pohoda za firmu: daň 572 655
Na kterou částku udělám prosím předpis daně v účetnictví? Logicky bych to udělala
na 572 655, ale co s tím rozdílem 42616,- (přiznání-účetní program)
Děkuji všem