Re: Vrácená faktura, jak zaúčtovat?
Vrácená faktura je nestandartní postup. Správně si ji měli nechat a chtít po Vás dobropis. Já bych vystavila dobropis s uvedením důvodu a zaslala jím ho s tou původní fakturou zpět. Ať si s tím udělají co chtějí - obě zaúčtují , nebo obě vyhodí.
Stalo se nám již ve firmě - že poslali fakturu zpět , ale barevnou kopii si nechali v účetnictví a nárokovali si z ní DPH - cca 24.000,-. My jsme ji z účetnictví odstranili a DPH státu neodvedli. Zatím na to nikdo nepřišel, ale v případě kontroly FU si myslím, že by odpovědnost padla na nás.
Re: Vrácená faktura, jak zaúčtovat?
dle meho nemusi, protoze oni Vam musi vratit potvrzeny dobropis s datem, kdy se ho zavedli do ucetnictvi (kvuli DPH), jinak dobropis zauctovat nemuzete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
4. 1. 2006 9:12
Prosím o radu, ještě se mi to nestalo a teď si nejsem jistá. Poslala jsem 22.12.2005 fakturu za provedené práce a dnes se mi vrátila, že je tam chyba a musí se to předělat. To je pravda, ale to předělání bude trvat min.1 měsíc. Nejsem si jistá - vrácenou fakturu zaúčtuji s mínusem?
Rozdělanou zakázku dám na nedokončenou výrobu a celé to vyfakturuji až po opravě v letošním roce.