Dobrý den,
nehraji si na chytrolína, to bývá zvykem u právníků. Já jsem byla trochu v šoku, když jsem se dostala ke střevům tohoto giga projektu státní správy a hlavně mne zarazila zpráva, že informační proud státní správy začne až v listopadu, takže jsem chtěla rychle poinformovat ty menší jednotky, které se zabývají mzdovou agendou, na to co je čeká. Ty velcí se už od léta podílejí na testování. Jen na závěr, každý praktik má tu zkušenost, že když se zasáhne do programu, tak vám žádné testování dopředu nevychytá všechny mouchy. Každopádně držím palce, aby vše dopadlo bez výpadku systémů, hlavně v dubnu 2026, kdy budou probíhat registrace a současně se budou doplňovat data za leden-duben.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Obchodní tajemství a jeho ochrana v podnikání
Daniela práce baví i nabíjí. Jeho vášeň pro stěhování táhne celý tým
Češi jako skrblíci. Na čem letos budou během Vánoc určitě šetřit?
Minimální mzda, zaručený plat a jejich motivační složky v roce 2026
OSVČ budou v roce 2026 platit zprvu vyšší zálohy na pojistném, pak jim ale klesnou
Finfluenceři radí na sítích s financemi. Kde se vzali a jak je to s jejich regulací?
10. 10. 2025 12:25
Ahoj všichni,
nenašla jsem zde zatím diskusi o JMHZ, které nás čeká s platností od ledna 2026 a proto doporučuji kouknout na Vývojářský portál MPSV. Jedná se o velkou a poměrně složitou změnu a portál vás tím trochu detailněji provede. Kampaň o této velké změně chce MPSV spustit až v listopadu a na to, že zákon platí od 1.1.2026, je podle mne trochu pozdě.
Zdravím a krásný víkend přeje stana1